Родителите на насиленото в Стрелча момиче: Евстатиев я е заплашил

4779
Родителите на насиленото в Стрелча момиче: Евстатиев я е заплашил
Снимка: БГНЕС

Нов протест се подготвя в Стрелча – заради опасенията, че утре (12 февруари) бившият им кмет и бивш градоначалник на Пазарджик Иван Евстатиев ще бъде пуснат от ареста заради влошено здравословно състояние.

Ако бъде пуснат от ареста, Евстатиев може да се покрие завинаги. Как ще е болен, артист от класа, Стефан Данаилов ръка ще му целува. За 10 дни хвана всички болести, описани в книгите, обобщи един от протестиращите.

Адвокатът на жертвата на Евстатиев не вярва, че той е толкова зле здравословно

Семейството на насиленото от бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев е в много лошо психическо име. Жертвата ходи на психолог...

Никога няма да простя, каза пред bTV Георги Белухов, баща на насиленото 16-годишно момиче. Прибра се в ужасно състояние – половината ѝ глава беше нацапана с повръщано, устата ѝ беше надута и в кръв, под очите имаше големи синини, описва бащата. Дъщеря ми говореше несвързано, заспиваше и се събуждаше, добави той. Майката на детето потвърди пред Нова телевизия, че са били много разтревожени във фаталната вечер, защото дъщеря ѝ не се е обадила след училище, а редовно го е правила.

В самото начало мислехме, че може да е тийнейджърска случка, но в болницата стана ясно какво е станало всъщност и след това – кой е извършителят. Чак след серия разговори с психолози и следователи насиленото момиче посочва Евстатиев като извършител. Бащата се съмнява, че дъщеря му е била упоена. Евстатиев я е викнал в хотелската си стая уж да ѝ разкаже как ще ѝ помогне да влезе да учи право, което ѝ било мечта. След това, по думите на майката, я е докарал близо до къщата им и я е накарал да разкаже, че била с приятелка, като я заплашва, че ще ѝ се обади, за да провери дали е разказала тази версия.

Детето все още е в дълбока депресия, макар психолог да ѝ помага и състоянието ѝ да е малко по-добре. Ако знаех какъв е Евстатиев, нямаше да работя за него. Пълен абсурд са писанията, че сме имали интимни отношения, подчертава майката. Тя отрича да е била в предизборния щаб на Евстатиев, просто веднъж е раздавала листовки в подкрепа на кандидатурата му за кмет.

Георги Белухов е категоричен, че трябва да има възмездие. Той е високопоставен и се чувства безнаказан – до последно Евстатиев си е мислел, че дъщеря ми няма да го издаде, казва бащата. За него обаче е най-важно дъщеря му да си върне усмивката. Вярвам на съда и ще очаквам решението му, добави Белухов.

Евстатиев притискал близките на изнасиленото момиче

Обвиненият в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев се е опитал да въздейства на семейството на момичето в деня, в който е бил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик