Прокуратурата и НАП проверяват кмета на Пазарджик

8442
Прокуратурата и НАП проверяват кмета на Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира след репортажа на bTV за имението на кмета на града Тодор Попов.

Националната агенция за приходите също започва проверка на доходите на градоначалника, съобщи в Министерския съвет финансовият министър Владислав Горанов.

Пазарджишкият кмет отрича да има охрана

Пари или неуредени лични взаимоотношения – това са основните версия за убийството на Татяна Стоянова, шеф на политическия кабинет...

По-рано bTV показа как кметът Тодор Попов живее в имение на стойност 1,5 млн. лв. с басейн, фитнес, джакузи и изкуствена река, получавайки заплата от 2000 лв.

Къщата, която той сам нарича „селска", се намира в село Паталеница, където по думите му животът е много по-евтин от София и Пловдив например.

"Това, което съм информиран от председателя на УС на ФГВБ, е че днес съдът е излязъл с решение за неплатежоспособността на КТБ с начална дата 6 ноември 2014 г. - датата на отнемане на лиценза", каза Горанов по повод случая "КТБ".

„Оттук нататък следват всички описани в Закона за банковата несъстоятелност процедури. Много е вероятно сегашните временни синдици да бъдат определени за постоянни и всичко, което се говореше преди датата на фактическата несъстоятелност - започват едни много сложни процедури, които в рамките на българския съд ще гарантират всичко необходимо, така че откраднатото от КТБ да бъде върнато там и кредиторите на КТБ, които не са удовлетворени от имуществото в КТБ, в това число най-големия кредитор - ФГВБ, да бъдат равнопоставени и еднакво удовлетоврени”, уточни той.

Кметът на Пазарджик с необяснимо скъп имот

Кметът на Пазарджик Тодор Попов живее в имение в с. Паталеница, построено през миналата година, в което има изкуствена река, фитнес, къ...

Какво още каза министърът четете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com