Отложиха делото на Евстатиев с една седмица

2731
Отложиха делото на Евстатиев с една седмица
Снимка: БГНЕС

Съдия Диана Стателова отложи делото за мярката на Иван Евстатиев за 12 февруари в Районен съд Панагюрище, предаде БГНЕС.

Множеството хора от Стрелча, които бяха обсадили отделението, реагираха с бурно недоволство. Делото се отлага, за да бъдат направени две нови съдебномедицински експертизи за състоянието на Иван Евстатиев. Те ще покажат дали той може да лежи в ареста. Експертизите до момента са направени от пазарджишки лекари. Не е известно кой ще направи следващите две съдебномедицински експертизи.

Гледат мярката на Иван Евстатиев в болницата в Пазарджик

По разпореждане на Панагюрския районен съд делото за искането за изменение на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще бъде разглед...

Според адвокатката му Ташкена Колчева прекараният инсулт е отключил диабет, бъбречна недостатъчност и други тежки болести. Въпреки декларираното тежко състояние Иван Евстатиев не лежи в интензивното, а в обикновена стая в неврологично отделение, където е охраняван от двама полицаи. По данни на управата на болницата в Пазарджик състоянието на бившия кмет на Стрелча е стабилно и задоволително.

От миналия четвъртък вечерта бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е хоспитализиран в болницата след оплаквания в ареста – поставена му е диагноза инсулт.

Настроенията сред хората от Стрелча са все така крайни. Те, които аплодираха решението на Пловдивския окръжен съд за най-тежката мярка за неотклонение, днес не вярват на лекарите и силно се съмняват, че диагнозата е измислена. Те са сигурни, че ако Иван Евстатиев бъде пуснат под домашен адрес или парична гаранция, той ще избяга и ще укрие. Говори се дори, че си е купил билет за самолета за Шереметиево.

Преди два дни ПР-ката на Евстатиев е освободила първия етаж от хотела в Стрелча, на който е била наемателка и където е живеел Евстатиев. Точно там се счита, че е извършено и престъплението спрямо 16-годишното момиче. Очевидци от Стрелча разказват, че когато етажът е бил освобождаван, са били изнесени десетина 5-литрови бутилки вино и две каси концентрат. Дори и това ги кара да мислят, че „разклатеното” здраве на Евстатиев е измислица.

Адвокатът на Евстатиев ще го защитава безплатно

Адвокатската защита на обвиняемия за сексуално насилие над непълнолетно момиче бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com