Месец на кръводаряването в Отделението по трансфузионна хематология в Областната болница в Пазарджик

7000
Месец на кръводаряването в Отделението по трансфузионна хематология в Областната болница в Пазарджик
Снимка: Thinkstock/ Guliver

По повод предстоящия Световен ден на кръводаряването – 14 юни, от Отделението по трансфузионна хематология в Областната болница в Пазарджик каним всички хора, които имат отношение към този проблем и могат да помогнат, да се включат и да дарят кръв. Това каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик началникът на отделението Ваня Стоева. „Тази година решихме да обявим Месец на кръводарителя, който е свързан именно с този Световен ден.

През целия месец ще приемаме хора, като идеята е доброволното кръводаряване да не е само на 14 юни, защото има доброволци, които няма да могат се включат на тази дата. За тях даваме възможност и в останалите дни да дойдат при нас и да дарят кръв безвъзмездно”, добави д-р Стоева. Тя каза също, че използват възможността отново да обърнат вниманието на хората към този проблем и да ги поканят на кръводаряване, което ще бъде в помощ на много хора. Д-р Стоева уточни, че в момента в отделението няма недостиг на кръв .

19 ученици - фантоми в пазарджишка гимназия?

Районната прокуратура в Пазарджик започна проверка за финансови злоупотреби в Професионалната гимназия за химични и хранителни технолог...

”Винаги е добре да има значително по-големи резерви, защото всички травми, както и голяма част от заболяванията, които не са свързани с травми, също изискват кръвопреливания. Има и много самотни хора, за които няма кой да се погрижи и затова доброволни и безвъзмездни кръводарители, които биха се отзовали, ще помогнат именно в такива ситуации“, коментира началникът на Отделението по трансфузионна хематология. Д-р Ваня Стоева каза също, че бройката на кръводарителите, което е извън масовото така наречено „роднинско кръводаряване”, е много малка – около 4 - 5 души на месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com