Убийството на Татяна Стоянова доказва, че човешкият живот е изгубил своята стойност

20062
Убийството на Татяна Стоянова доказва, че човешкият живот е изгубил своята стойност
Снимка: БГНЕС

Все още остава неясна причината за извършеното убийство на Татяна Стоянова, като има две основни версии, които се оформят в общественото пространство, от една страна, версията за лични мотиви, а от друга – заради статуса на убитата в управлението на общината, каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пазарджик Илия Джамбазов, социолог от Пазарджик.

По думите му, това е поредното убийство, което доказва, че човешкият живот е изгубил своята стойност, а нравствената тъкан на обществото е разкъсана.

Все още няма основна версия за убийството на Татяна Стоянова

Няма заподозрян за убийството на началника на кабинета кмета на Пазарджик Татяна Стоянова. Информацията съобщи говорителят на пазарджиш...

„Имаме убийство на човек, който е едва на 34 години, а това е възрастта, когато се очаква да тръгне нагоре и тогава нейният живот е прекършен. По-страшното е, че в страната има лавина от убийства, както и няколко самозапалили се хора. Обществото е много болно и то не може да намери решение за своите проблеми чрез официалните институции, затова излиза да протестира, демонстративно се самоубива или наказва чрез различен вид екзекуция. Съвременният българин не може да намери справедливост и не може да разчита на държавата да го защити“, каза още Джамбазов.

Социологът се аргументира и с това, че всеки вижда това, което иска да види и всеки има достатъчно аргументи да защити версията, която е най-близка до неговото съзнание. „Истината е, че си отиде един млад човек. А като цяло държавата не може да гарантира живота и спокойствието на гражданите си“, уточни Джамбазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик