Собственикът на "Софиямед" печели добре и от тролеите в Пазарджик

20265
Собственикът на "Софиямед" печели добре и от тролеите в Пазарджик

Обвързаността на собственика на прочулата се скандално „Софиямед” д-р Михаил Тиков и още по-скандалния кмет на Пазарджик Тодор Попов става все по-тясна.

Още преди два ди Actualno.com писа как фирма на Тиков е вземала скандално имоти преди време в Пазарджик, а bTV показа как семейството на кмета на Пазарджик обитава два луксозни апартамента в София на фирмата „Заводски строежи". Оказа се обаче, че има и общински дружества в Пазарджик, обвързани със семейство Тикови. През миналата година тролейбусната фирма на Пазарджик е натрупала рекордни дългове към фирми на частния акционер Тиков.

Кметът на Пазарджик с апартамент и в София

Семейството на кмета на Пазарджик живее в два апартамента в София от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно. С...

Дълъгът на пазарджишките тролейбуси е 144 хил. лева – към фирми на д-р Тиков. За сравнение през 2013-та година тролейбусите били на печалба – 10 хил. лева. Един от дълговете е показателен - изпълнителният директор на тролейбусен транспорт е ползвал служебен автомобил, предоставен му от фирма на Тиков, а годишният наем е бил 38 хил. лева. Друг дълг – 12 хил. лева за наем на конферентна зала в гранд-хотел „Хебър”. Тези разходи бяха оправдани с обяснението, че там били инструктирани шофьорите и контрольорите на тролейбусите.

„Тя е зала за 50-80 лева на час. Просто не ми е понятно за какво могат да бъдат ползвани за такава голяма сума през годината „Тролейбусни превози". Не вярвам да са инструктирани. Ако е за инструктаж, спокойно могат да го проведат в една обикновена зала без луксове. Това зала с радио уредба, с мултимедия", обясни общинският съветник Евтим Янев пред bTV.

Любопитен момент е, че „Тролейбусен транспорт” натрупал задължения към фирми на Тиков, за да построи пазар до градската автогара. „Трябвало да бъде построен пазар до автогарата?!? На мен лично не ми е ясно защо „Тролейбусен транспорт" трябва да се занимава с организирането на пазари в този район", коментира и друг общински съветник – Румен Петков.

Най-скандалното е обаче, че частният акционер в „Тролейбусен транспорт" държи конкурентната частна превозваческа фирма, която осигурява автобусния градски транспорт в Пазарджик.

От "Софиямед": Работим много, затова получаваме много и от НЗОК

Работим много и затова получаваме много. Причината е, че фундаментът на българската здравна система е свободният избор на българския па...

„Автобусите конкурират тролейбусите, покриват линиите на тролейбусите и частното дружество е облагодетелствано от повече приходи от общинското дружество", обясни Тодор Георгиев, който също е общински съветник.

Всяка година община Пазарджик дотира тролейбусния транспорт с 240 хиляди лева. Въпреки изнесените факти мнозинството на кмета в местния парламент гласува Тодор Попов да бъде избран за представител на общината в „Тролейбусен транспорт". Това трябва да се случи на 5 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик