Протест посрещна обжалващите присъдите си 13 имами

21760
Протест посрещна обжалващите присъдите си 13 имами
Снимка: бгнес

Делото на 13-те имами отново влиза на фокус. Днес осъдените на първа инстанция ще обжалват на втора присъдите си. И пред Апелативния съд в Пазарджик вече има националисти, които протестират срещу "опасното движение"

Основните присъди са за разпространяване на радикален ислям. Най-тежката е на вече популярния Ахмед Муса Ахмед - една година затвор. Той беше заловен в акция на ДАНС през миналата година и на практика му се струпват четири години в затвора. Муса днес няма да присъства на делото.

Джамията и имамите в Пазарджик не са под юрисдикцията на Мюфтийството

Джамията „Абу Бекир” в Пазарджик, където беше извършена акцията на ДАНС, не е собственост на Главно мюфтийство. Това каза А...

Общо на първа инстанция има още две условни присъди и десет глоби. Те за радикален ислям и членство в нелегалната ислямска организация "Ал Акъф Ал Ислями". С 3 хил. лева беше глобен районният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих. Саид Мутлу, който е сочен за лидер на "Ал Акъф Ал Ислями", е с условна присъда. Другите глоби са межди 2-3 хил. лева.

Всички осъдени са категорични - обвинението е било като за холивудска продукция. Протестиращите националисти пред сградата на Апелативния съд обаче са убедени, че става въпрос за джихадизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик