Прокуратурата обвини още 8 души за проповядване на антидемократична идеология

4826
Прокуратурата обвини още 8 души за проповядване на антидемократична идеология
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата привлече като обвиняеми още 8 лица за участие в група, проповядваща антидемократична идеология, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

В хода на разследването по досъдебно производство № 87/2014, водено в Окръжна прокуратура – Пазарджик (срещу последователи на Ислямска държава), са събрани доказателства за извършване на престъпна дейност и на други лица.

Арести за прояви на радикален ислям в Пазарджик

Седем души са арестувани рано тази сутрин в циганските махали на Асеновград, Пловдив и Пазарджик за прояви на радикален ислям във Faceb...

Днес в качеството на обвиняеми по делото и с оглед на събраните доказателства, са привлечени лицата Йосиф Минчев от гр. Пловдив, Александър Иванов от гр. Пловдив, Орхан Бързак от гр. Пазарджик, Райко Кърталов от гр. Пазарджик, Ненко Щерев от гр. Асеновград, Веселин Стефанов от гр. Пазарджик, Рангел Илиев от гр. Пловдив и Мустафа Али от гр. Пазарджик. Последните двама са привлечени задочно и за тях е издадена Европейска заповед за арест.

Всички горепосочени са обвинени за участие в група, която проповядва антидемократична идеология (религиозно-екстремистка идеология и изграждане на халифат - престъпления по чл. 109, ал. 2, вр. чл. 108, ал. 1 от НК), и за пропаганда за война - престъпление по чл. 407 НК.

Спрямо същите са вземи мерки за неотклонение задържане под стража до 72 часа, в рамките на които прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража от Окръжен съд – Пазарджик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com