Основният заподозрян заради радикален ислям още е без обвинение

42206
Основният заподозрян заради радикален ислям още е без обвинение

Имамът Ахмед Муса Ахмед ще остане за 72 часа в ареста след разпореждане на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Ахмед Муса Ахмед беше основната фигура по делото за разпространение на радикален ислям срещу т.нар. 13 имами и получи ефективна присъда по случая. Той беше арестуван при вчерашната акция на ДАНС и специализираната прокуратура.

Задържаните от ДАНС в Пазарджик все още са в ареста

Нито един от задържаните при мащабната акция на ДАНС в Пазарджик вчера не е освободен. През цялата нощ пред пазарджишката полиция имаше...

Ахмед Муса Ахмед беше изведен с белезници от сградата на Окръжна прокуратура в Пазарджик, придружаван от цивилни служители на ДАНС, качен в полицейски автомобил и откаран в следствения арест на областната полицейска дирекция в града, предаде "24 часа".

На въпрос дали вече му е повдигнато обвинение от прокуратурата, Ахмед Муса Ахмед отговори: "Все още не".

Само преди дни стана ясно, че прокуратурата проверява видеоклип, в който Ахмед Муса Ахмед аплодира скандална сцена, разиграла се в двора на джамията Абу Бекир в Пазарджик. На нея едно дете ритуално обезглавяваше друго с пластмасов меч. Клипът бе разпространен в социалните мрежи и предизвика бурна реакция. Тогава от Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че всички участници в ритуала ще бъдат разпитани. Според един от свидетелите децата са изиграли библейски сюжет по повод на Байрама - Авраам обезглавява сина си по волята на Аллах.

Веднага след неговото извеждане от сградата на прокуратурата в Пазараджик бяха докарани трима мъже с полицейски автомобил с пловдивска регистрация. Източници, запознати с разследването, съобщиха, че те са от Пловдив и са били задържани вчера по време на акцията в пловдивския квартал "Столипиново".

В Пазарджик вярват, че ислямът ще завладее планетата

Имало ли е разпространение на видеоклипове с радикален ислям, в подкрепа на „Ислямска държава, както и разпространение на тениски...

Тримата мъже ще бъдат разпитани в Пазарджик, защото досъдебното производство за прокламиране на антидемократична идеология и за проповядването и възхваляването на ислясмка война е образувано от местната окръжна прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик