Кметът на Пазарджик с апартамент и в София

10743
Кметът на Пазарджик с апартамент и в София

Семейството на кмета на Пазарджик живее в два апартамента в София от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно. Справка в Имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма „Заводски строежи" - Пазарджик. Това става ясно от репортаж на БТВ.

Фирма „Заводски строежи" ПС изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в Пазарджик. Тя е построила автогарата в града, ремонтира улици, детски площадки, закупува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Пазарджишкият кмет роптае: Имотът в Паталеница не е изцяло мой

Аз съм собственик на част от имота в село Паталеница. Така кметът на Пазарджик Тодор Попов се оправда по отношение на репортажа на bTV ...

Собственик на компанията е семейната фирма на д-р Михаил Тиков - притежател на най-голямата верига болници в България, между които е и „Софиямед”.

Консултантът Стефан Стоянов, който управлява счетоводна и правна кантора, разтълкува счетоводните отчети на всички компании на семейството на кмета на Пазарджик. Той обръща внимание, че две от фирмите реализират печалби без никакви разходи.

„Две от фирмите имат нула разходи за дейността, нямат материални активи и реализират за този период само приходи в десетки хиляди лева всяка една от тях. (...) Това е възможно при специфични дейност, като комисионерски сделки”, обясни Стоянов.

Друга особеност на тези две фирми е, че нямат персонал, нито офиси: „Нямат разходи за персонал, осигуровки, офиси, консумативи, суровини или каквито и да било други разходи”.

Смениха прокурора по разследването срещу кмета на Пазарджик

Стоян Пешев е новият прокурор по разследването срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Той е избран на случаен принцип, след като прокуро...

Третата фирма - ТУМОРОУ, еднолична собственост на съпругата на кмета, също има необичайна бизнес практика, показва анализа на консултанта. Тя има едва 8 хиляди приход от дейността си за последната отчетена година. Но е взела 100 хиляди лева кредит, който е даден за заплати на собственика.

Или, иначе казано, г-жа Попова е взела фирмен заем, който си е дала като заплата, а фирмата остава на загуба със 100 000 лева

„Ние в нашата практика, от 1992 г. работим, в нашата практика не сме имали такъв случай. Част от нещата са бих казал необичайни. Приходите са 8 хиляди, кредитът е 100 хиляди. Странното тук е нещо друго - че тя има нула разходи, освен разходите за заплати. Нула активи, нула разходи, малко необичайно изглежда”, откровен бе Стоянов.

Счетоводителите откриват и един доход от 2012 г., чиито източник не е ясен – заплата на г-жа Попова от над 200 000 лева, изплатено от друго дружество, което не е нейно.

Общински съветници застанаха срещу кмета на Пазарджик

Общинските съветници Тодор Георгиев и Румен Петков заявиха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик