Делото за мярката за неотклонение на Ахмед Муса ще се проточи

21850
Делото за мярката за неотклонение на Ахмед Муса ще се проточи
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно Пазарджишкият окръжен съд ще прекара доста време и ще вземе решение относно мярката за неотклонение на Ахмед Муса Ахмед. Имамът беше задържан и обвинен в подстрекаване към война, антидемократична идеология и сформиране на група с цел извършване на престъпления против републиката.

Пред сградата на съда, където в момента се гледат мерките за неотклонение на седмината, обвинени за радикален ислям, има близки и привърженици на Ахмед Муса Ахмед, но обстановката е спокойна. Районът е със засилено полицейско присъствие.

Нидал Алгафари: Да не забравяме кой продава оръжие на "Ислямска държава"

„Ислямска държава” използва куршуми, които не произвежда. Използва техника, която не произвежда. И се сдобива с тях, дори к...

"Очертава се нощно дело", каза съдия Ирина Джунева, която ще председателства заседанието, цитирана от БНР.

Прокуратурата настоява Ахмед да остане в ареста, тъй като той може да се укрие или да повлияе върху събирането на допълнителните доказателства в хода на досъдебното разследване. В съдебната зала влизат и останалите задържани Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ержан Смаил, Стефан Димитров и единствената жена в групата Александрина Ангелова. Всички те са обвинени в пропаганда за война.

Наблюдаващ прокурор е Недялка Попова. Тя повдигна обвиненията на 13-те имами, сред които бе и единственият с получена ефективна присъда от това дело Ахмед Муса Ахмед.

Роднините на Муса вече заявиха на всеослушание, че властите действат срещу него заради искането си "да се харесат на Америка".

Депутатско обединение: Писанчев спи, трябва да си ходи

На закритото заседание в парламента вчера Владимир Писанчев ни каза по-малко, отколкото публично беше оповестено. Затова и нашият призи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com