Бъчварова разпореди проверка по случая с блъснато 6-годишно момче в Панагюрище

5941
 Бъчварова разпореди проверка по случая с блъснато 6-годишно момче в Панагюрище
Снимка: Gettyimages

По заповед на вицепремиера Румяна Бъчварова започна проверка за неправомерни действия на служители на МВР, свързани с осуетяването на административно-наказателна и наказателна отговорност на водача, блъснал на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище.

Комисията е ръководена от Дирекция „Инспекторат“, в състава й са включени и експерти от ГД „Национална полиция“, съобщи пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

БМВ блъсна 14-годишно дете с колело

14-годишно момче  с колело е било блъснато днес от лек автомобил в Благоевград. Катастрофата е станала в 12.35 ч. на изхода на жк...

Резултатите от проверката  ще бъдат огласени след приключването й.

Припомняме, че детето е починало в резултат на катастрофа, случила се  във вторник около 20.20 часа на улица в Панагюрище. Водач на автомобил "Ауди", с инициали Ц.П на 44 години, движейки се с несоъбразена с пътните условия скорост, блъснал внезапно изскочилото на платното 6-годишно момченце с велосипед.

Последвал удар, при който детето е починало на място. Екипи на Районно управление-Панагюрище и "Спешна помощ" са пристигнали на мястото. Шофьорът е тестван с "дрегер", като пробата му е отрицателна, взета му е кръвна проба за лабораторен анализ. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание, съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик.

В Панагюрище имаше протест заради инцидента. Шофьорът Цветан Пъков, който е шеф на паяците в Пазарджик, е известен в Панагюрище с многобройните си нарушения зад волана. Той ми каза какво да направя, споделя пред камера бащата на Петьо.

Родителите на децата от черния Великден в Симеоновград са осъдени да платят на застрахователите

65 хил. лв. трябва да платят на застрахователите родителите на загиналите шест деца преди четири години на Великден в Симеоновград. Тов...

Свидетел потвърждава, че Пъков е карал с над 100 км./ч по главната улица на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик